La il·lusió del Far West

L’exposició de l’Espai Carmen Thyssen, comissariada per Miguel Ángel Blanco, ens trasllada al Llunyà Oest americà, un territori mític on la llegenda sempre ha precedit la realitat.

Ens proposa ser exploradors contemporanis d’una història que coneixem de manera esbiaixada. La mostra rememora des de les empremtes dels primers conqueridors espanyols del segle XVI, fins a l’imaginari que s’ha popularitzat en gran mesura per la difusió cinematogràfica del gènere del western.

Per construir aquest relat, l’exposició presenta mapes d’època, pintures, escultures, gravats, aquarel·les i objectes antropològics que mostren la idealització d’un territori que passa a ser el context perfecte per a la projecció dels somnis, pintures que mostren un Nou Món que pocs havien trepitjat i que l’art occidental representa per primer cop. Obres que plasmen, entre l’antropologia i la fantasia, la vida en aquests paisatges de les tribus índies.

Les peces provenen de la Col·lecció Carmen Thyssen, Museu Thyssen-Bornemisza, Museu Nacional d’Antropologia, Museu Naval, Museu Nacional de Ciències Naturals, Filmoteca Espanyola, Museu del Cinema Col·lecció Tomàs Mallol i col·leccionistes privats.

La Col·lecció Carmen Thyssen i el Museu Thyssen-Bornemisza conserven les úniques obres d’art de l’Estat Espanyol que il·lustren aquest episodi de la història americana.

Data

25 juny 2016 - 30 oct. 2016
Caducat!
Espai Carmen Thyssen

Localització

Espai Carmen Thyssen
Plaça del Monestir s/n, Sant Feliu de Guíxols
Categoria