Univers Guinovart

L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols aposta novament per les exposicions presencials amb una mostra per gaudir del ric univers de Josep Guinovart

L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols presenta una nova mostra temporal, del 31 de juliol al 17 d’octubre de 2021, centrada en l’obra de Josep Guinovart. Després d’un any i mig amb la pandèmia de la Covid-19 encara present, l’espai guixolenc recupera la presencialitat expositiva -amb totes les mesures de seguretat i sanitàries adients-, i torna a tenir obres i peces artístiques a les seves parets.

En la mostra titulada “Univers Guinovart”, el Monestir de Sant Feliu de Guíxols es vesteix novament de gala per acollir una seixantena d’obres, entre pintura, escultura, gravat, serigrafies i altres disciplines en una nova exposició de luxe, en un espai extraordinari, amb un artista excepcional.

Univers Guinovart ésuna exposició realitzada en coordinació amb l’Espai Guinovart i l’Espai Carmen Thyssen [vegeu annex amb la procedència de les obres], amb la presència de peces de diversos museus i col·leccions del país que permet a l’espectador realitzar una visita amb múltiples itineraris. Obres realitzades entre 1948 i 2007 que marquen la trajectòria artística d’aquest artista, a través cercles entrellaçats. Amb l’exposició, comissariada per Pilar Giró, es vol “retre homenatge al caràcter d’obra oberta amb la qual Guinovart definia la raó de la seva recerca plàstica: la mirada del públic que en fa seu el sentit i el significat”.

La mostra és un univers traçat des de dues geografies: la primera planta dedicada a una geografia física, indagant les arrels tel·lúriques que nodreixen la sensibilitat vers un món convuls, però també un món de somni, d’esperança, o de regeneració.

La segona planta explora una geografia humana, perfila un recorregut més introspectiu, fent de pont amb la visió que té Guinovart de l’art “com un projecte, un esbós inacabat, una aproximació al desig, un mer intent, l’intent d’agafar l’aigua amb un sedàs”. Els paisatges de l´ànima i les ànimes dels paisatges ens conduiran per un viatge insòlit a través de l’Univers Guinovart.

La proposta artística va lligada amb una proposta educativa, coneguda com “Espai Kids”, en la qual s’adapten els continguts expositius a la mirada dels més petits. A partir de jocs i complicitats, els més menuts s’acostaran a l’Univers Guinovart d’una manera més fluïda.

La proposta pedagògica es completa amb una formació al professorat, amb modalitat presencial i on-line, conjuntament amb l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach, de la Universitat de Girona.

Vídeo 1. La geografia física de l’Univers Guinovart

Vídeo 2. La geografia humana de l’Univers Guinovart

Programació horària

Dilluns - Divendres

10:30 - 13:30
16:00 - 19:00

Data

13 set. 2021 - 17 oct. 2021
Caducat!
Espai Carmen Thyssen

Localització

Espai Carmen Thyssen
Plaça del Monestir s/n, Sant Feliu de Guíxols
Categoria